Beheer kunst in de openbare ruimte

Kunstwacht doet niet anders en met liefde verzorgen wij ook de kunst in uw gemeente

Van kunst tot bijzondere objecten

De professionele aandacht van Kunstwacht gaat uit naar beelden, monumenten, gedenktekens, muurdecoraties en bijzonder straatmeubilair zoals lantaarns en banken, maar ook binnenkunstcollecties kunnen wij uitstekend verzorgen.

Voor het onderhoud en de restauratie van kunstwerken in de openbare ruimte zijn de teams van Kunstwacht het hele jaar door in vele gemeenten verspreid over heel Nederland te vinden. Kunstwacht is gevestigd in Delft, waar het kantoor, de ateliers en depots van Kunstwacht te vinden zijn.

Kunstwacht helpt

Wij inventariseren kunstcollecties, of deze zich nu in de buitenlucht of binnen bevinden. Maar dat is pas het begin, omdat u dan pas weet wat u allemaal bezit. Op basis van de inventarisatie stellen we meerjarige beheerplannen op die we vervolgens ook kunnen uitvoeren. Dat betekent dat wij voor u het regulier onderhoud, periodiek onderhoud en restauraties van al uw kunstwerken in de openbare ruimte verzorgen.

Kunstwacht doet meer

Naast al ons praktische werk kunnen wij u ook van dienst zijn met het geven van advies aan collectiebeheerders op zowel praktisch als juridisch gebied, of advies over nieuw te realiseren kunstwerken of herplaatsing, of advies aan u over het plaatsen of herplaatsen van kunstwerken, over gecompliceerd onderhoud of over een gespecialiseerde aanpak bij een bepaald object. Advies kan zelfs betrekking hebben op verbetering van de omstandigheden (buiten, binnen of in depot) waarin de kunstwerken zich bevinden.

Uiteraard zijn wij beschikbaar voor de verwerking van objectinformatie in ons eigen systeem: KunstOnline. Maar wist u dat we ook publiekssites en mobiele apps realiseren met onder andere wandel- en fietsroutes langs uw kunstwerken? En dat we die kunstwerken van informatieborden (al dan niet met QR-codes) kunnen voorzien? Ook zijn we er voor diefstalpreventie en opslag van kunstwerken. Niet is ons te gek, als het maar kunst is.

Hoe kunnen wij u helpen?

Kunstwacht denkt graag met u mee! Bel ons gerust op 015-2145295.